دانشجوی کارشناسی ارشد بیماریشناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
افزایش رویکرد بشر به نهادههای غیرطبیعی و اغلب شیمیایی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی فزونی انواع بیماریها و مشکلات زیستمحیطی را منجر شده است. با توجه به دغدغه تأمین غذای کافی برای جمعیت رو به گسترش جهان، هنوز استفاده از این مواد شیمیایی رواج دارد. در چنین شرایطی ارزش و اهمیت تولید و مصرف محصولات سالم غذایی بیشازپیش مشخص میشود. با توجه به جهتگیریهای سیستمهای جدید کشاورزی به سمت کشاورزی زیستی و یا ارگانیک استفاده از عوامل مفید میکروبی در کشاورزی یا بهعبارتدیگر پروبیوتیکهای گیاهی بهعنوان گزینهای مناسب برای مقابله با بسیاری از عوامل زیستی و غیر زیستی تهدیدکننده کیفیت و کمیت تولیدات گیاهی است. کشاورزی زیستی نقش مهمی در حفاظت از اکوسیستمهای زراعی و منابع طبیعی و همچنین سلامت و بهداشت جوامع دارد...