تیمارهای پس از برداشت محصولات تازه خوری

نوع مقاله : مرور مقالات

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی گیاه‌پزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

2 دانش‌آموخته‌ی کارشناسی گیاه‌پزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

میوه­های تازه و سبزیجات (FFV)Fresh Fruit and Vegetables یک منبع بزرگ از مواد معدنی و ویتامین­های ضروری مانند ویتامین A، C و پتاسیم موردنیاز برای سلامتی انسان هستند. درعین‌حال این محصولات فاسدشدنی هستند پس نیاز به یک فعالیت هماهنگ شده بین تولیدکنندگان، افراد دخیل در ذخیره‌سازی، عمده‌فروشان و خرده‌فروشان است تا کیفیت و ارزش غذایی آن­ها محفوظ بماند. میزان این هماهنگی در نقاط مختلف جهان متفاوت است. در برخی کشور­ها سخت‏گیرانه و با برنامه­ریزی دقیق و در بعضی دیگر سطحی و گذرا است. سازمان غذا و کشاورزی (FAO) تخمین زده 32 درصد (بر اساس وزن) از تمام مواد غذایی تولیدشده در جهان در سال 2009 میلادی، هدر یا از بین رفته است. این مقدار را اگر به کالری تبدیل کنیم، به عدد 21 درصد کل کالری موجود در بدن انسان­ها می­رسیم. کاهش هدر رفت و از بین رفتن میوه­ها و محصولات تازه خوری امری مهم است زیرا مواد ضروری بدن را تأمین می­کنند و در بحث تجارت، سودهای کلان داخلی و بین‏المللی کشورها را تأمین می­کنند.