1
دانشجوی کارشناسی گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
2
دانشآموختهی کارشناسی گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
میوههای تازه و سبزیجات (FFV)Fresh Fruit and Vegetables یک منبع بزرگ از مواد معدنی و ویتامینهای ضروری مانند ویتامین A، C و پتاسیم موردنیاز برای سلامتی انسان هستند. درعینحال این محصولات فاسدشدنی هستند پس نیاز به یک فعالیت هماهنگ شده بین تولیدکنندگان، افراد دخیل در ذخیرهسازی، عمدهفروشان و خردهفروشان است تا کیفیت و ارزش غذایی آنها محفوظ بماند. میزان این هماهنگی در نقاط مختلف جهان متفاوت است. در برخی کشورها سختگیرانه و با برنامهریزی دقیق و در بعضی دیگر سطحی و گذرا است. سازمان غذا و کشاورزی (FAO) تخمین زده 32 درصد (بر اساس وزن) از تمام مواد غذایی تولیدشده در جهان در سال 2009 میلادی، هدر یا از بین رفته است. این مقدار را اگر به کالری تبدیل کنیم، به عدد 21 درصد کل کالری موجود در بدن انسانها میرسیم. کاهش هدر رفت و از بین رفتن میوهها و محصولات تازه خوری امری مهم است زیرا مواد ضروری بدن را تأمین میکنند و در بحث تجارت، سودهای کلان داخلی و بینالمللی کشورها را تأمین میکنند.