انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
21
1
2021
02
19
کشاورزی بدون تولیدات محافظ گیاه آیا میتوانیم بدون استفاده از علفکشها، قارچکشها و حشرهکشها کشت و کار داشته باشیم؟
4
12
80707
FA
رقیه
غریب رضا
دانشجوی کارشناسی گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
ساحل
کیمیایی
دانشجوی کارشناسی گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
پارسا
صالحی
دانشجوی کارشناسی گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
فرشته
کرمی
دانشآموخته کارشناسی ارشد بیماری; شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
Journal Article
2021
04
11
در مارس 2019، مرکز تحقیقاتی پارلمان اروپا (EPRS) گزارشی را از کارگاه آموزشی "کشاورزی بدون استفاده از تولیدات محافظ گیاه" منتشر کرد. متناسب با محتوای این گزارش، دیدگاههای مرتبط با کشاورزی رایج، موضع کشاورزان ارگانیک و نظر مصرفکنندگان بیان شده است. محصولات محافظ گیاهان (Plant Protection Products) بیشتر توسط شهروندان برای سلامتی انسان و محیطزیست بسیار مضر تلقی میشود. آیا میتوانیم ضمن استفادهی کمتر از این محصولات، بازده بالا را نیز حفظ کنیم؟ در این گزارش نقش محصولات محافظ گیاهان در تأمین تولید مواد غذایی جهانی، حفظ تنوع زیستی و حمایت از درآمد کشاورزان ارائه شده است.
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
21
1
2021
02
19
نقش کارآمد و نوین مگس سیاه در مدیریت پسماند آلی
13
16
80708
FA
افروز
بوکان
دانشجوی مقطع دکتری حشرهشناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
0000-0002-2700-8729
Journal Article
2021
04
11
مگس سرباز سیاه <em>Hermetia illucens </em>L. (Diptera: Stratiomiydae) (BSF) یک مگس ساپروفاژ بومی منطقهی نئوتروپیک است (شکل 1). بااینحال، دامنهی توزیع این مگس با گذشت زمان و توسعهی حملونقل بینالمللی از دهه 1940 بهطور گستردهای تغییریافته و تا مناطق گرمتر جهان پراکنش یافته است. مگسهای سرباز شامل حدود 2800 گونهی توصیفشده در سراسر دنیا میباشند.
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
21
1
2021
02
19
تیمارهای پس از برداشت محصولات تازه خوری
17
21
80709
FA
سید محمد
سیدعلیخانی
دانشجوی کارشناسی گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سیاوش
شریفی
دانشآموختهی کارشناسی گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
Journal Article
2021
04
11
میوههای تازه و سبزیجات (FFV)Fresh Fruit and Vegetables یک منبع بزرگ از مواد معدنی و ویتامینهای ضروری مانند ویتامین A، C و پتاسیم موردنیاز برای سلامتی انسان هستند. درعینحال این محصولات فاسدشدنی هستند پس نیاز به یک فعالیت هماهنگ شده بین تولیدکنندگان، افراد دخیل در ذخیرهسازی، عمدهفروشان و خردهفروشان است تا کیفیت و ارزش غذایی آنها محفوظ بماند. میزان این هماهنگی در نقاط مختلف جهان متفاوت است. در برخی کشورها سختگیرانه و با برنامهریزی دقیق و در بعضی دیگر سطحی و گذرا است. سازمان غذا و کشاورزی (FAO) تخمین زده 32 درصد (بر اساس وزن) از تمام مواد غذایی تولیدشده در جهان در سال 2009 میلادی، هدر یا از بین رفته است. این مقدار را اگر به کالری تبدیل کنیم، به عدد 21 درصد کل کالری موجود در بدن انسانها میرسیم. کاهش هدر رفت و از بین رفتن میوهها و محصولات تازه خوری امری مهم است زیرا مواد ضروری بدن را تأمین میکنند و در بحث تجارت، سودهای کلان داخلی و بینالمللی کشورها را تأمین میکنند.
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
21
1
2021
02
19
فون کفشدوزکهای (Coccinellidae) مرتبط با مرکبات در غرب استان مازندران
22
24
80710
FA
کتایون
پهلوان یلی
دانشجوی دکتری حشرهشناسی
Journal Article
2021
04
11
مرکبات با نام علمی Citrus از خانوادهی Rutacene میباشند و نخستین بار توسط پرتغالیها در قرن 16 میلادی به ایران آورده شدند و دارای سه جنس مهم با نامهای سیتروس، پونسروس و فورچونلا میباشد که جنس سیتروس دارای گونههای مهمی مانند پرتقال شیرین، نارنگی، لیموترش مازندرانی یا لیموترش ایتالیایی، گریپفروت، نارنج، لیموعمانی، بالنگ یا ترنج، توسرخ، دارابی، شادوک (دارای میوهی گلابیشکل و بزرگ است که آن را سلطان مرکبات مینامند) و لیمو خارکی میباشد. به دلیل فراوانی بالای ویتامین C این محصولات از اهمیت بسیاری برخوردارند. مرکبات تقریباً در تمام مناطق نیمه گرمسیری و بیشتر مناطق گرمسیری جهان در صورت وجود خاک و رطوبت مناسب قابل پرورش است. در ایران مرکبات بین مدار 38 تا 24 درجهی شمالی و بهطور عمده در سه منطقه قرار گرفته است که عبارت است از: الف) کمربند ساحلی دریای خزر ب) کمربند مرکزی ج) کمربند ساحلی جنوب
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
21
1
2021
02
19
ردیابی و تشخیص مایکوتوکسین ها
25
30
80712
FA
عارف
مرادپور
دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
Journal Article
2021
04
11
واژهی Mycotoxin از واژهی یونانی "Mykes" به معنای "قارچ" و کلمهی لاتین "Toxicum" معنی "سم" گرفته شده است. مایکوتوکسینها مولکولهایی با وزن مولکولی پایین بوده که بهعنوان متابولیتهای ثانویه توسط قارچها بهخصوص جنسهای آسپرژیلوس (Aspergillus)، پنیسیلوم (Penicillium) و فوزاریوم (Fusarium) تولید میشوند. ایجاد بیماری توسط آلکالوئیدهای Ergot در گندم، مسمومیت غذایی Aleukia ناشی از سموم T2 در طول جنگ جهانی دوم در روسیه، شیوع بیماری X بوقلمون در انگلیس در اثر تغذیه از بادامزمینی آلوده به قارچ Aspergillus و سم آفلاتوکسین در دههی 1960، شیوع هپاتیت در سال 1974 و مرگومیر براثر اختلال در دستگاه گوارش در سال 1987 در هند به دلیل مصرف ذرتهای آلوده به سموم گونههای دو جنس قارچ آسپرژیلوس و فوزاریوم و مرگ 125 نفر در کنیا به دلیل وجود سم آفلاتوکسین در محصول مصرفی در سال 2004 ازجمله مثالهایی از ایجاد بیماری و مرگومیر ناشی از مایکوتوکسینها در انسانها و حیوانات است.
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
21
1
2021
02
19
اثر آلی جفتیابی در حشرات
31
38
80713
FA
زینب
البرزی
دانشجوی مقطع دکتری حشرهشناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
Journal Article
2021
04
11
بهطورکلی هر اجتماعی دارای تعدادی اختصاصات مربوط به واکنشهای گروهی است که به آنها کنشهای مشترک گویند.
الف) گروه اول واکنشهای هستند که بین افراد یک گونه رخ میدهد. این واکنشها را واکنشهای هوموتیپیک گویند. (Homotypic Reactions) <br /> ب) گروه دوم واکنشهایی هستند که بین افراد گونههای مختلف رخ میدهد. این واکنشها را واکنشهای هتروتیپیک گویند Heterotypic Reactions)).
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
21
1
2021
02
19
نه سازش، نه تسلیم، نبرد با ملخها!
39
46
80714
FA
علیرضا
صبا
دانشجوی کارشناسی مهندسی ماشینهای صنایع غذایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
Journal Article
2021
04
11
جثهی ریز و بندانگشتی و شاخکهای کوچک و پرشهای بلند، هیچگاه تصویر یک تروریست و آدمکش بالقوه را در ذهن متصور نمیکند اما همین بندانگشتیهای کوچک قهوهای، امنیت کشور را بهمراتب بیشتر از هر گروه تروریستی دیگری تهدید کردهاند. البته نه امنیت نظامی که هیچکس جرئت نگاه چپ کردن به آن را ندارد بلکه این بار امنیت غذایی ما را تهدید کردهاند. امنیتی که گاهی فراموش میکنیم باید آن را حفظ کنیم.
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
21
1
2021
02
19
مصاحبه با دکتر علیرضا صبوری (عضو هیئتعلمی گروه گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران)
47
52
80715
FA
امید
اتقیا
دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
Journal Article
2021
04
11
+ سلام. علیرضا صبوری هستم. استاد گروه گیاهپزشکی دانشگاه تهران. متولد استان مازندران، شهرستان نوشهر در سال 1347. تا دورهی متوسطه را در شهرستان نوشهر سپری کردم و در سال 1366 وارد دانشگاه شهید چمران اهواز در رشتهی گیاهپزشکی شدم. سال 1370 با رتبهی 3 وارد دانشگاه تربیت مدرس در مقطع کارشناسی ارشد شدم و در سال 1373 از آنجا فارغالتحصیل شدم. در همان سال بهعنوان نفر نخست کنکور دکتری و در همان دانشگاه پذیرفته شدم و در سال 1377 فارغالتحصیل شدم. دورهی سربازی را در دانشگاه تهران گذراندم بهعنوان استاد دانشگاه. در سال 1377 بهعنوان هیئتعلمی دانشگاه تهران پذیرفته شدم و در سن 39 سالگی به مرتبهی استادی ارتقا یافتم.
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
21
1
2021
02
19
عکاسی از نگاه دوربین گیاه پزشک
53
53
80716
FA
Journal Article
2021
04
11