انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
گشتوگذاری در موزهی جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
6
9
FA
محمدحسین
بایرامی
دانشجوی مقطع کارشناسی گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
hosein.bairami@ut.ac.ir
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج که یکی از قدیمیترین، جامعترین و بزرگترین مرکز آموزش عالی کشاورزی کشور است که علاوه بر دارا بودن امکانات آموزشی و پژوهشی گسترده که در قالب گروههای آموزشی با آزمایشگاهها، کارگاهها و تجهیزات پیشرفته پژوهشی متجلی است، از واحدهای تحقیقاتی آموزشی دیگری نیز بهرهمنداست که موزهی جانورشناسی یکی از آنها است...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74986.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74986_d21b2ad0b1250c0ff23f1d71dfdfdc77.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
آشنایی با کتاب بیماری شناسی گیاهی از دیدگاه مولکولی
10
12
FA
محدثه
شمسیان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
shamsian.m71@ut.ac.ir
امروزه پیشرفتهای زیستشناسی مولکولی قابلمقایسه با هیچ دورانی نیست. کتاب بیماریشناسی گیاهی مولکولی از جامعیت زیادی در این زمینه برخوردار است. این کتاب مبتنی بر 14 فصل است که در هر فصل سعی شده است به نکات مفید نظری و روشهای عملی و کاربردی تکنیکهای مولکولی در بیماریشناسی گیاهی پرداختهشود. در انتهای هر فصل منابع مورداستفاده شامل مقالات، کتب و وبسایتهای مفید به فراخور موضوع فصل ذکر گردیده است. این کتاب در عین خلاصه بودن، مبسوط بوده و به زبانی روان نگاشته شده است.
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74987.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74987_646f3f9e9f45979071085d82b671cac2.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
مقایسهی میزبانهای آزمایشگاهی دو جدایهی ویروس موزاییک خیار (Cucumber mosaic virus) روی برخی از گیاهان محک
13
15
FA
نگین
رمضان زاده
دانشجوی کارشناسی گیاه پزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
negin.ramezanzad@ut.ac.ir
عوامل بیماریزای گیاهی از ابتدای توسعهی کشاورزی در سراسر جهان بهخصوص در کشورهای درحالتوسعه، یک چالش مهم محسوب میشوند. ویروسهای گیاهی برخلاف قارچها و باکتریها، اولاً به لحاظ ساختار، فاقد ساختمان سلولی بوده و ثانیاً، خسارتهایی را ایجاد میکنند که معمولاً آشکار و قابل برآورد نیست و این امر منجر به ابهام در ارزیابی خسارات آنها شده بهطوریکه خسارات محاسبهشده غالباً پایینتر از میزان خسارت واقعی است. ویروس موزاییک خیار[1] گونهی تیپ جنس <em>Cucumovirus</em> از خانوادهی <em>Bromoviridae</em>با بیش از 1200 گونه گیاهی میزبان، یکی از مهمترین ویروسهای آلودهکنندهی گیاهی است. میزبانهای زیادی شامل گیاهان یکساله، چندساله، علفی، چوبی و خودرو از منابع ویروس در طبیعت هستند که این گستردگی دامنه میزبانی یکی از دلایل اصلی گسترش معمول آن است.
این ویروس از طریق مکانیکی بهوسیلهی عصارهی گیاه قابلانتقال است و در طبیعت توسط بیش از 85 گونه شته به روش ناپایا منتقل میشود و عموماً بهصورت سیستمیک در بافتهای آلوده گیاهان منتشر میشود. این ویروس گیاهی همچنین در بسیاری از گونههای خانواده چلیپاییان و به مقدار کمتر در بعضی از کدوئیان بهصورت بذر برد است. سویههای مختلف ویروس موزاییک خیار طیفی از موزاییک، زردی و تغییر شکل ارگانها مانند کوتولگی و کاهش گلدهی در محصولات گیاهی و میزبانهای علف هرز ایجاد میکند...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74988.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74988_971c88ef9655533aa3379a723b24a959.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
اینترنت اشیاء و تعامل با دنیای فیزیکی
16
20
FA
سمانه
صلح جوی فرد
دانشجوی مقطع دکتری حشرهشناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
s.solhjouy@ut.ac.ir
اینترنت اشیاء[1] واژه ایست که شاید این روزها زیاد به گوشمان خورده باشد اما معنای آن را بهطور کامل ندانیم، اینترنت اشیاء در حقیقت توصیفکنندهی سامانهای است که در آن اشیاء در دنیای فیزیکی و با استفاده از حسگرهایی که درون آنها قرار دارند، از طریق شبکه و با یک شناسهی منحصربهفرد با یکدیگر در ارتباطاند و توانایی ارسال اطلاعات بدون نیاز به ارتباط انسان با انسان و در مواردی انسان با کامپیوتر را دارند. اینترنت اشیاء درواقع زادهی ترکیب فنّاوریهای بیسیم، سامانههای میکرو الکترومکانیکی، میکروسرویسها و اینترنت است.
کنترل به دو روش نیمهخودکار و تمامخودکار قابل انجام است. در روش نیمهخودکار پس از دریافت اطلاعات حسگرهای محیطی، انسان از طریق گوشی موبایل یا کامپیوتر خود پاسخ مناسب را ارسال میکند. در روش خودکار انسان نقشی در مدیریت نخواهد داشت و تنها تنظیم اولیه و نظارت بر حسن انجام کار را بهصورت مقطعی انجام خواهد داد...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74989.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74989_e36b670353c4e46360f79716137ac55d.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
حداکثر مقدار باقیماندهی مجاز آفتکشهای کشاورزی قسمت اول: حشرهکشهای پروفنفوس، فنپروپاترین، سایپرمترین، کلرپیریفوس و فوزالن
21
26
FA
حمید
قبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
h_ghobadi@alumni.ut.ac.ir
مرز بیشینه ماندهی آفتکشها[1] (MRL) در بیشتر کشورها بهمنظور حفظ سلامت مصرفکنندگان و ترغیب عملیات مناسب کشاورزی در کاربرد حشرهکشها، قارچکشها، علفکشها و سایر مواد آگروشیمیایی[2] تعیین و تدوین میشود. مقادیر مرز بیشینه ماندهی آفتکشها در هر کشور بسته به تنوع مصرف هر آفتکش روی محصولات و نیز سهم هر یک از محصولات در جیرهی غذایی آن کشور متفاوت است. صادرکنندگان مواد غذایی باید محصولاتی مطابق با این استانداردها بهعنوان یک الزام برای ورود محصولات کشاورزی به بازار آن کشور ارائه کنند...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74990.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74990_d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
دادگاه کنوکارپوس کبیر! آلاینده یا پالاینده؟
27
37
FA
علیرضا
صبا
دانشجوی کارشناسی مهندسی ماشینهای صنایع غذایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
alireza.saba@ut.ac.ir
مسئولان شهری و دانشگاهیان اهواز بالاخره گیاه کنوکارپوس را به دادگاه کشاندند! دادگاهی که اتهام متهم آن، تنگ کردن نفس مردم اهواز در فصل پاییز است.
نام متّهم کنوکارپوس است. جنس کنوکارپوس ((<em>Conocarpus</em> sp. دارای دو گونه در سطح جهان است و درخت دریایی مشهور آمریکا و سواحل مکزیک و قسمتهایی از غرب آفریقا. کنوکارپوس در چهارفصل سال سبز است و تا بیش از 9 متر هم رشد میکند. تاجش گسترده است و قطر تنهی آن 20 سانتیمتر است. رنگ خاکستری تا قهوهایاش، مهمترین فایدهی برگهایش را یادآوری میکند: جذب گردوغبار!
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74991.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74991_a0223cae06d8fe7914ec70e470d78066.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
گونههای جنس قارچی Fusarium مولد مایکوتوکسین و مایکوتوکسینهای آن ها
38
41
FA
عارف
مرادپور
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
moradpour.aref93@ut.ac.ir
قارچها و باکتریهای بیماریزای گیاهی در دورههای مختلف چرخهی زندگی خود بر اساس نیاز و نوع کاربرد، متابولیتهای متنوعی را تولید میکنند. برخی از این متابولیتها برای ایجاد بیماری توسط عامل بیماری استفاده میشود که عبارتاند از آنزیمها، تنظیمکنندههای رشد، پلیساکاریدها و زهرابهها ( توکسینها ).
توکسینها، موادی سمیاند که در محیط طبیعی و محیطهای کشت توسط قارچها و باکتریها تولید میگردند. این مواد وزن مولکولی کمی داشته و با توجه به سمّیت بالای آنها، در میزان کم هم مؤثّر هستند. توکسینها بهواسطهی ماهیت فیزیکی و شیمیایی خود، عملکردهای متفاوت و محل اثرهای متفاوتی دارند و مستقیماً بر پروتوپلاسم زنده اثر میگذارند. گروهی از توکسینها عمومیاند و روی طیف وسیعی از میزبانهای گیاهی موثّراند و گروهی دیگر بهصورت اختصاصی عمل کرده و فقط روی یک یا چند میزبان گیاهی معین اثر دارند و بر سایر میزبانهای گیاهی اثری ندارند. در صورت تغذیهی گیاه آلوده به توکسین توسط انسان و حیوانات ممکن است مشکلات متنوعی در سیستمهای مختلف بدن آنها رخ دهد...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74992.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74992_9e6327e47dec84d544079790361ae9f2.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
چرا کنه های واروآ زنبورهای پرستار را ترجیح میدهند؟
42
46
FA
سجاد
رحیمی
دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
sajad.rahimi@ut.ac.ir
شهرام
دادگستر
دانشجوی مقطع دکتری حشرهشناسی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
sh_dadgostar@ut.ac.ir
امروزه زنبورداری یکی از مشاغل پرسود به شمار میرود چراکه با هزینه و امکانات کم میتوان محصولات متعددی به دست آورد. در حال حاضر میدانیم که اهمیت زنبورعسل نهفقط به دلیل تولید عسل بلکه از آن مهمتر بهعنوان یکی از عوامل مهم حفظ ویژگیهای محیطزیست انسان و باروری گیاهان از طریق انتقال دانهی گرده و گردهافشانی است. از دیدگاه متخصصین، اهمیت اقتصادی پرورش زنبورعسل در کشاورزی 25 تا 100 برابر بیش از تولید عسل است...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74993.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74993_d4210780753ca4ce4d17b38d98bacca1.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
نقش نماتدهای باکتریخوار و قارچخوار در حاصلخیزی خاک و تولید نیتروژن معدنی
47
49
FA
محدثه
شمسیان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
shamsian.m71@ut.ac.ir
ﻧﯿﺘﺮوژن ﭘﺮﻣﺼﺮفﺗﺮﯾﻦ ﻋﻨﺼﺮ موردنیاز ﮔﯿﺎﻫﺎن است. در اﮐﻮﺳﯿﺴﺘﻢهای ﺧﺎﮐﯽ ﻧﯿﺘﺮوژن قابلدسترس اﻏﻠﺐ ﯾﮑﯽ از ﻋﻮاﻣﻞ محدودکنندهی رشد گیاهان است. اﯾﻦ ﻋﻨﺼﺮ در ﺧﺎک بیشتر در ﻗﺎﻟﺐ مولکولﻫﺎی آﻟﯽ ﻗﺮار دارد و ﺑﺮ اﺛﺮ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ آﻣﯿﺪوﻫﯿـﺪروﻻزﻫﺎ ﺑﻪ ﻓﺮم ﻣﻌﺪﻧﯽ درآﻣﺪه ﺗﺎ ﺑﺮای ﮔﯿﺎﻫﺎن قابلجذب ﺷﻮد. ﺷﻨﺎﺧﺖ ﺑﻬﺘﺮ مکانیسمها و ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﻣﻌﺪﻧﯽ ﺷـﺪن ﻧﯿﺘـﺮوژن ﺑـﺮای اﺳـﺘﻔﺎدهی ﺑﻬﺘﺮ از ﮐﻮدﻫﺎ و ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از آﻟﻮدﮔﯽ آبﻫﺎی ﺳﻄﺤﯽ و زﯾﺮزﻣﯿﻨﯽ ﺿﺮوری است...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74994.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74994_22048f3d61adbd12531dea9944e1e9ee.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
مزرعهی حشرات؛ شغلی برای آیندگان و غذایی برای گرسنگان
50
53
FA
افروز
بوکان
0000-0002-2700-8729
دانشجوی مقطع دکتری حشرهشناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
afrooz.boukan@ut.ac.ir
حشرهخواری، مصرف حشرات توسط انسانها است و بهشدت تحت تأثیر فرهنگ و دین مردم بوده که در بسیاری از کشورهای جهان بهویژه در بخشهایی از آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین حضور حشرات در رژیم غذایی به چشم میخورد. طبق اعلام سازمان فائو مکملهای غذایی بر پایهی حشرات، رژیم غذایی حدود دو بیلیون نفر از انسانها بوده است بااینحال، این موضوع اخیراً موردتوجه رسانهها، مؤسسات تحقیقاتی، سرآشپزها، اعضای دخیل در صنایع غذایی، قانونگذاران و آژانسهایی که با غذا سروکار دارند قرارگرفته است. برنامهی حشرات خوراکی در فائو همچنین پتانسیل عنکبوتها و عقربها را بهعنوان غذا و خوراک مورد ارزیابی قرار داده است (اگرچه اینها حشره محسوب نمیشوند)...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74995.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74995_79ba5647a6b25fb46a59a99fd94cb8c6.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
مصاحبه با جناب آقای دکتر مسعود احمدزاده (عضو هیئتعلمی گروه گیاهپزشکی دانشگاه تهران)
54
61
FA
امید
اتقیا
دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
omidatghia@ut.ac.ir
مسعود احمدزاده هستم. والدین مرحوم اصالتاً اهل شهرستان سراب هستند اما خودم در شهرستان درود لرستان به دنیا آمدم و تا سوم دبیرستان در این شهر بودیم. در سال 1365 اولین ورودی پیوسته کارشناسی در رشتهی گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران بودم (قبل از انقلاب فرهنگی از کاردانی به کارشناسی میآمدند) و در سال 1370 فارغالتحصیل شدم. علت تأخیر در این زمان، مصادف شدن با سالهای جنگ و حوادث طبیعی مثل زلزله بود. اولین گروهی که در اولین شب زلزله حضور پیدا کرد به سرپرستی بنده بود که به مدت یک ماه حضور داشتیم. در ادامه کار تخصصی کشاورزی را در منطقه انجام دادیم. احیا و بازسازی کانالهای آبیاری باغات و... که در زلزله ازدسترفته بود. به این دلایل دوره لیسانس پنجساله شد. سال 72 با کسب رتبهی یک کنکور کارشناسی ارشد وارد دانشگاه تربیت مدرس شدم و سال 75 نیز مجدداً با کسب رتبهی اول دکتری در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شدم. از اولین ورودیهای مقطع دکتری بعد از انقلاب فرهنگی در دانشگاه تهران بودم و سال 1382 هم به استخدام دانشگاه درآمدم...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74996.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74996_7a5f1f30b1beedc8615a0325e11a6fad.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
گانودرما؛ معجزهای برای خریدار یا فروشنده؟
62
66
FA
امین
صادقی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
amin.sadeghi@ut.ac.ir
در سالهای اخیر و با افزایش شیب قیمت خدمات درمانی و پزشکی، رویکرد مردم به استفاده از موادی که ادعا میشود خاصیت دارویی داشته و در طب سنتی استفاده میشود فزونی داشته و تجاریسازی و عرضهی این قبیل محصولات در انواع مختلف مانند عرق و عصاره، دمنوش، جوشانده، پودر و ... رونق یافته است. در طول این سالها و در هر دورهی محدود، تبوتاب تبلیغ و استفاده از یک محصول به راه افتاده و عرضهکنندگان از این طریق درآمدهای بالا و قابلتوجهی به دست آوردند. مثلاً با شروع پخش سریالهای مربوط به جنوب شرق آسیا و اقبال از سوی بینندگان، گسترش آشنایی مردم با این فرهنگ آغاز گشت و در آن زمان، گیاه جنسینگ موردتوجه قرار گرفت. با شروع رونق فروش این گیاه، تبلیغات پر زرقوبرق این محصول در همهجا به چشم میخورد که گاه تا حد اغراقآمیزی پیش میرفت. این روزها با افزایش دسترسی مردم به شبکههای اجتماعی و تأثیرگذاری این فضا بر آحاد مردم، فعالان اقتصادی در این زمینه محصول دیگری را هدف تبلیغ وسیع قراردادند که میتوان تبلیغات آن را بزرگترین و گستردهترین تبلیغات در این شاخه دانست. قارچ گانودرما و محصولات مکمل آن مثل قهوهی گانودرما، قرص، شربت و عصارهی آن بهطور معجزهآسایی بهعنوان نجاتدهنده و منجی بشر در برابر بسیاری اختلالات و بیماریها معرفی میگردد؛ اما <strong>قارچ گانودرما چیست و این ادعاها تا چه حد واقعی است؟</strong>
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74997.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74997_ffca390f0ff98b1c583ebd417398bada.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
معرفی دستگاه کروماتوگرافی گازی – طیفسنج جرمی
67
69
FA
زینب
البرزی
دانشجوی مقطع دکتری حشرهشناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
zeynab.alborzi@ut.ac.ir
دستگاه کروماتوگرافی گازی – طیفسنج جرمی، یکی از پیشرفتهترین دستگاهها در زمینهی آنالیز دستگاهی است که از دو قسمت کروماتوگراف گازی و طیفسنج جرمی تشکیل شده است. برای بیش از نیمقرن، روش کروماتوگرافی گازی نقش اساسی در جداسازی و تعیین مقادیر اجزاء یک مخلوط ایفا کرده است اما تعیین ماهیت و ساختار شیمیایی اجزاء جداسازی شده نیاز به روشهای آشکارسازی اسپکتروسکوپی دارد که بیشترین روش مورداستفاده، آشکارساز طیفسنج جرمی است که امکان بهدست آوردن یک طیف جرمی برای مولکول که همانند اثرانگشت آن بوده، فراهم کرده است. از این دستگاه میتوان اطلاعات کمی و کیفی درباره وزن مولکولی، ساختار عنصری، گروههای عاملی (در صورت استفاده از طیفسنج جرمی با قدرت تفکیک بالا) و در برخی موارد، هندسه و ایزومر فضایی مولکول را به دست آورد...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74998.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74998_ecc3e776e23d5071bb053760cde38bdb.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
اخبار انجمن علمی- دانشجویی گیاهپزشکی
70
71
FA
فرشته
کرمی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
fereshteh.karami@ut.ac.ir
<strong>کارگاه آموزشی نرمافزار آماری </strong><strong>R</strong><strong>طی سلسله جلسات آموزشی به همت انجمن علمی- دانشجویی گروه گیاهپزشکی و با حضور دانشجویان گروه گیاهپزشکی و در محل سالن شورای بخش بیماریشناسی گیاهی برگزار شد.</strong>..
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74999.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74999_b70d2c26cfe6b46e1e6d7ee54efc69f1.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
تازههای پژوهش در دنیای گیاهپزشکی
72
73
FA
مینا
حجازی
سردبیر نشریه گیاه پزشک
mina.hejazi1@ut.ac.ir
فرشته
کرمی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
fereshteh.karami@ut.ac.ir
محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، فناوری قابلحملی را توسعه دادهاند که به کشاورزان امکان تشخیص بیماریهای گیاهی را در مزرعه میدهد. این دستگاه دستی که به یک گوشی هوشمند وصل میشود، با نمونهگیری از ترکیبات آلی فرار موجود در هوا (VOC) که گیاهان از طریق برگهایشان آزاد میکنند، کار میکند. همه گیاهان برای زیستن ترکیبات آلی فرار را آزاد میکنند اما زمانی که گیاه بیمار میشود نوع و غلظت این ترکیبات فرار تغییر میکند، همچنین تمام گیاهان (VOC) مربوط به خود را دارند، بنابراین با تعیین نوع و غلظت آن میتوان به بیمار بودن یا نبودن و همچنین نوع بیماری گیاه پی برد...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_75000.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_75000_b35387c822bfc7f770282b1d3f4c14b6.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
3
2019
11
22
عکاسی از زاویهی دوربین گیاهپزشک
74
74
FA
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_75001.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_75001_349e5260fa7019f84daa9afb87ccc67d.pdf