انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
معرفی آزمایشگاه های بخش بیماری شناسی گیاهی
6
9
FA
فاطمه
محرمی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
ساختمان بیماری شناسی گیاهی در غرب پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع شده است...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74916.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74916_103d029457a4c43ff5fb15a4ad041349.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
معرفی کلینیک گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
10
11
FA
امید
اتقیا
دانشجوی دکتری بیماریشناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
omidatghia@ut.ac.ir
کلینیک گیاهپزشکی دانشگاه تهران در سال 1378 تأسیس گردید. دفتر کلینیک مستقر در طبقه دوم ساختمان گروه گیاهپزشکی با بهرهمندی از بیستنفر کادر هیئتعلمی مجرب و همچنین دارا بودن دوازده آزمایشگاه تخصصی با تجهیزات آزمایشگاهی جدید و به روز آماده خدمترسانی به مؤسسات، شرکتها، کشاورزان، باغداران، فعالان بخش کشاورزی و علاقهمندان به کشاورزی است. کلینیک گیاهپزشکی دانشگاه تهران، از طرف سازمان حفظ نباتات بهعنوان کلینیک دارای رتبه درجهیک در سطح کشور انتخاب گردیده و میتواند در فعالیتهای قرنطینه گیاهی دارای ریسک کم، متوسط و زیاد شرکت نماید. در حال حاضر مدیریت گروه و مسئول فنی کلینیک گیاهپزشکی دانشگاه تهران را جناب آقای دکتر محمد جوان نیکخواه بر عهده دارند...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74917.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74917_4acdb422a9c988da951ee8ceec71adc2.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
آشنایی با کتاب " راهنمای کاربردی NCBI"
12
13
FA
محدثه
شمسیان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
shamsian.m71@ut.ac.ir
این کتاب در سال 1392 توسط انتشارات آموزش و ترویج کشاورزی به چاپ رسیده است. افزایش روزافزون اطلاعات بیولوژیکی و پیچیده شدن مطالعه آنها، استفاده از ابزارهای بیوانفورماتیک را ضروری ساخته است. یکی از مجموعههایی که حاوی ابزارهای مفیدی جهت این مقصود است NCBI است. NCBI درواقع مجموعهای از پایگاهها (مانند پایگاه توالیهای نوکلئوتیدی و پروتئینی و...) برای نگهداری اطلاعات و ابزارهایی (مانند BLAST و e-PCR و...) جهت تجزیهوتحلیل اطلاعات بیولوژیکی است. هماکنون این مجموعه به همراه همهی پایگاهها و ابزارها در تارنمای اینترنتی آن بهصورت رایگان در دسترس عموم قرار دارد...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74966.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74966_88ce332c43a1b45d22ccbdbc89193e16.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
کنههای شکارگر Phytoseiidae و کنترل بیولوژیکی حفاظتی
14
17
FA
سجاد
رحیمی
دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
sajad.rahimi@ut.ac.ir
افزایش بازده محصولات کشاورزی برای تأمین غذای جمعیت رو به رشد این سیاره و همچنین ارائه غذای باکیفیتتر با در نظر گرفتن نکات سلامتی و جلوگیری از آلودگی برای پایداری منابع از عواملی است که امروزه بهعنوان یک اصل در کشاورزی در نظر گرفته میشود. در چندین کشور اقدامات مختلفی برای محدود کردن استفاده از آفتکشها انجام شده است. بهعنوانمثال، در سال 2009 مجلس و شورای اروپا دستورالعملی (2009/128/EC) با هدف دستیابی به استفاده پایدار از آفتکشها، کاهش خطرات سلامتی و ترویج استفاده از مدیریت تلفیقی آفات و دیگر راهبردهای جایگزین محافظت از گیاهان تعیین کردند. برنامههای ملی باید در راستای رسیدن به چنین اهدافی (آموزش متخصصین، مقررات فروش آفتکشها، تجهیزات استفاده از آفتکشها) اجرا شود. در فرانسه طرح Ecophyto با هدف " کاهش مصرف آفتکشها به نصف " تا سال 2025 پایهگذاری شده است. خانواده Phytoseiidae از کنهها دارای بیش از 2400 گونه در سراسر جهان است که معمولاً در قالب سه راهبرد کنترل بیولوژیکی استفاده میشود....
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74967.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74967_69d38ee6b54b1f772952541d9f984b62.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
کاربرد اسانسها در کنترل پوسیدگیهای پس از برداشت
18
21
FA
عارف
مرادپور
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
moradpour.aref93@ut.ac.ir
میوهها و سبزیجات غنی از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی، فیبرها و ترکیبات تقویتکننده سلامتاند که مصرف آنها در سالهای متمادی رو به افزایش است. مصرفکنندگان به محصولات باکیفیت و سالم تمایل دارند. کیفیت از نظر مصرفکنندگان شامل مواردی مانند شکل و اندازه عالی، رنگ و عطر دلخواه و نبود عیوبی مثل بریدگی، کبودی و پوسیدگی است. این موارد برای مصرف نیز ایمن نیستند...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74968.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74968_a1776f6b9988281cf32d0609122e31e3.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
تغییر و تحولات در روشهای حفاظت محصولات انباری
22
27
FA
سید محمد
سیدعلیخانی
دانشجوی کارشناسی گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
seyyed.alikhani@ut.ac.ir
سیاوش
شریفی
دانشجوی کارشناسی گیاه پزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
sia.sharifi@ut.ac.ir
محدثه
جعفری
دانشجوی کارشناسی گیاه پزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
mohadese.jafari@ut.ac.ir
نگین
رمضان زاده
دانشجوی کارشناسی گیاه پزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
negin.ramezanzad@ut.ac.ir
روشهای سنتی نگهداری محصولات انباری نسل به نسل بین انسانها منتقل شده است. در کتب و منابع باستانی مهروموم کردن با سحر و جادو، سوزاندن گوگرد، استفاده از پودرهای خشک و ترکیبات گیاهی سمی بهعنوان روشهای اولیهی کنترل آفات در انبار به چشم میخورد. با گذشت زمان روشهای مرسوم غیر شیمیایی با روشهای شیمیایی جایگزین شد و در کنار آن سایر روشهای غیر شیمیایی رشد یافته و بهصورت تلفیقی در کنار آفتکشهای شیمیایی مورداستفاده قرار میگیرند. در مدیریت تلفیقی نیاز به آگاهی از تراکم جمعیت و آستانهی فعالیت اقتصادی آن است. اگرچه اجزای برنامههای مدیریت تلفیقی بهخوبی موردتحقیق و مطالعه قرار گرفته اما تحقیقات بیشتری در مورد چگونگی ترکیب این مؤلفهها برای بهبودی اثربخشی و اطمینان از کیفیت و امنیت مواد غذایی در مرحلهی پس از برداشت برای این جمعیت انسانی در حال افزایش موردنیاز است...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74969.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74969_2fb91b38b31bf9e14794d5f10e5b2dc2.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
مصاحبه با دکتر طالبی جهرمی؛ عضو هیئتعلمی گروه گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
28
33
FA
امید
اتقیا
دانشجوی دکتری بیماری‏شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
omidatghia@ut.ac.ir
در این نسخه تصمیم گرفتیم با یکی از اساتید پیشکسوت و به نام گروه گیاهپزشکی در حوزه سمشناسی کشاورزی، جناب آقای دکتر طالبی، گپ و گفت صمیمیای داشته باشیم، به دفتر کارشان در بخش حشرهشناسی سری زدیم. ایشان مثل همیشه با روی گشاده از ما استقبال نمودند و لحظات خوشی را برای ما به یادگار گذاشتند که برای شما نیز نقل میکنیم...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74970.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74970_a8861728d2fd432e8bb23e64008bdf52.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
محصولات تراریخت از دریچه گیاهپزشکی 2
34
37
FA
امین
صادقی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
amin.sadeghi@ut.ac.ir
در نسخه اول به بحث و بررسی پیرامون تعاریف و نگاه جهانی به موضوع محصولات تراریخت پرداخته شد و هشت ادعای کلی در این زمینه نامبرده شد که عبارتاند از
1-اداره ایمنی غذایی اتحادیه اروپا سلامت محصولات تراریخت را نپذیرفته است.
2-محصولات تراریخت سرطانزا هستند.
3-تغذیه با ذرت تراریخت باعث افزایش مرگومیر در گاوها شده است.
4-علفکش گلایفوسیت سرطانزا است.
5-کشت محصولات تراریخت منجر به کاهش تنوع زیستی میشود.
6-کشت محصولات تراریخت صرفه اقتصادی ندارد
7-سازمان جهانی بهداشت سلامت محصولات تراریخت را تائید نکرده است.
8-موشها با تغذیه از محصولات تراریخت دچار مرگومیر شدهاند.
9-باقیمانده Bt برای انسان مضر است.
در نسخه پیشین، ادعای اول موردبررسی قرار گرفت. در این شماره به بررسی ادعاهای دیگر از نگر علمی خواهیم پرداخت...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74971.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74971_789d78ef1aa939d71c932b4de4a49531.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
آیا گرمتر شدن هوا باعث افزایش خسارت آفات کشاورزی میشود؟
38
41
FA
ساجده
سرلک
دانشجوی دکتری حشرهشناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
sajedeh.sarlak@ut.ac.ir
<strong>در شمارهی پیشین نشریهی گیاهپزشک، در مطلبی تحت عنوان " آیا آرماگدون اکولوژیکی در راه است؟" به بررسی دیدگاه بیانشده در خصوص رابطهی بین گرمایش جهانی آبوهوا و تنوع زیستی حشرات با نگاه به مقالهی تحلیلی </strong>Laether<strong> چاپشده در ژورنال </strong>Annals of Applied Biology<strong> پرداخته شد. در این نسخه قصد داریم با استفاده از نتایج کار تحقیقاتی </strong>Deutsch<strong> و همکارانش، تأثیر گرم شدن جهانی هوا بر میزان خسارت آفات را بیان کنیم.</strong>..
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74972.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74972_633f50f5364d17087666113406610cfe.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
اهمیت عوامل پروبیوتیکهای گیاهی در کشاورزی زیستی
42
45
FA
فاطمه
محرمی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماریشناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
moharami.fatemeh@ut.ac.ir
افزایش رویکرد بشر به نهادههای غیرطبیعی و اغلب شیمیایی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی فزونی انواع بیماریها و مشکلات زیستمحیطی را منجر شده است. با توجه به دغدغه تأمین غذای کافی برای جمعیت رو به گسترش جهان، هنوز استفاده از این مواد شیمیایی رواج دارد. در چنین شرایطی ارزش و اهمیت تولید و مصرف محصولات سالم غذایی بیشازپیش مشخص میشود. با توجه به جهتگیریهای سیستمهای جدید کشاورزی به سمت کشاورزی زیستی و یا ارگانیک استفاده از عوامل مفید میکروبی در کشاورزی یا بهعبارتدیگر پروبیوتیکهای گیاهی بهعنوان گزینهای مناسب برای مقابله با بسیاری از عوامل زیستی و غیر زیستی تهدیدکننده کیفیت و کمیت تولیدات گیاهی است. کشاورزی زیستی نقش مهمی در حفاظت از اکوسیستمهای زراعی و منابع طبیعی و همچنین سلامت و بهداشت جوامع دارد...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74973.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74973_8685b4f82441c4b3d0f46a14444b2bb3.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
تاریخچه و روند توسعه ترکیبات نئونیکوتینوئید
46
49
FA
حمید
قبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
h_ghobadi@alumni.ut.ac.ir
آفتکشهای کشاورزی ابزاری کارآمد و اجتنابناپذیر در تولید محصولات کشاورزی هستند. جدای از تاریخچه سههزارساله مبارزه شیمیایی (استفاده از گوگرد) علیه آفات، اولین گروه عمدهی آفتکشها مربوط به ترکیبات کلره بوده که امروزه با توجه به اثرات نامطلوب زیستمحیطی آنها در بخش کشاورزی کنار گذاشتهشدهاند. عمده ترکیبات گروههای مختلف آفتکش، مربوط به حشرهکشها است که نحوهی عملکرد بسیاری از آنها عصبی است. خانوادههای مختلفی از حشرهکشها به شکلی با اختلال در سیستم عصبی بندپایان منجر به مرگ آنها میشوند. یکی از گروههای حشرهکشهای عصبی مربوط به ترکیبات نئونیکوتینوئید بوده که در حدود چهار دهه گذشته مورد مصرف قرارگرفتهاند و کماکان موردتوجه و دارای طرفداران بیشماری از کشاورزان در سراسر دنیا هستند...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74974.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74974_75a05ccb0cc5e5b300904434961d7936.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
تکامل ژنهای HOX در نماتدها
50
53
FA
مهدی
عاشوری
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
mehdi.ashouri@ut.ac.ir
ژنهای HOX (Homeobox) برای اولین بار در مطالعاتی که روی موتانتهای مگس سرکه انجام میشد معرفی گردید. این ژنها در قالب خوشههای ژنی حفاظتشده دارای عملکردهای اساسی در شکلگیری استخوانبندی جانوران در طول دوران جنینی هستند و در ایجاد ساختار مورفولوژی اسکلت موردنیاز بوده و همچنین آزمایشها ژنتیکی حذف این ژنها، ناهنجاریهای شدید رشدی در جنین و پس از تولد را به دنبال داشته است. در مطالعات اخیر و با استفاده از روشهای نوین آنالیز بیان ژن مشاهده شده است که بیان این ژنها و عملکردشان در طول دوره بازسازی استخوانهای بالغی که در پی شکستگیها و دیگر جراحات استخوانی به وجود آمدهاند ادامه دارد. در واقع فرآیندهای فیزیولوژیکی طبیعی و بازسازیکننده دوران بزرگسالی وابستگی فزایندهای با توسعهی این سیستم در دوران جنینی دارد و محدودیتهای ایجادشده در دوران جنینی در بزرگسالی باقی خواهد ماند...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74975.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74975_ec3a258068f20f7f6ac536541ca8e70e.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
چندشکلی ظاهری چیست؟ مطالعهی این ویژگی در کفشدوزک Adalia decempunctata
54
55
FA
کتایون
پهلوان یلی
دانشجوی دکتری حشرهشناسی
katayounpahlavan@yahoo.com
وجود افراد مختلف با ویژگیهایی دیداری درون یک جمعیت را پلیمورفیسم (چندشکلی) گویند. پلیمورفیسم از مهمترین ویژگیهای موجودات زنده است و سبب تمایز آنها نسبت به سایر افراد گونه میشود. در بسیاری از گروههای جانوری پلیمورفیسم سبب به وجود آمدن ویژگیهای خاص در بین افراد یک گونه شده است. برخی از چندشکلیها ممکن است برای مخفی شدن از دست شکارگرها باشد که این نمونه بیشتر در مهرهداران و همچنین بیمهرهها دیده میشود. چندشکلی در رنگ همچنین میتواند شانس تولیدمثل جاندار را از طریق تنظیم دمای بدن در محیطزیست افزایش دهد...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74976.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74976_99c6f23fd03fbe01f1b5ecb7fb3b4cd8.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
متابولیتهای گیاهی و مقاومت به آفات
56
61
FA
نازنین
حاتمی
دانشجوی دکتری حشرهشناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
n.hatami@ut.ac.ir
گیاهان منبع بسیاری از مواد شیمیایی هستند که بهعنوان ترکیب دارویی مصرف میشوند و فرآوردههای حاصل از متابولیسم ثانویه گیاهی در دستهی گرانبهاترین ترکیبات شیمیایی گیاهی میباشند. گیاهان گروه بزرگ و متنوعی از ترکیبات آلی به نام متابولیتهای ثانوی را تولید میکنند که پراکنش محدودی در سلسلهی گیاهان دارند و میزان آنها اغلب کم ) کمتر از یک درصد وزن خشک) است. این ترکیبات معمولاً دارای وزن مولکولی پایینی ) کمتر از صد و پنجاهویک کیلو دالتون) هستند و تاکنون بیش از صد هزار متابولیت ثانویه شناساییشدهاند و هنوز هم تعداد بیشتری در حال اضافه شدن و بررسی هستند. در جدول 1 انواع مختلفی از متابولیتهای گیاهی، منشأ و عملکرد زیستی آنها آورده شده است. متابولیتهای ثانویه منحصر به گونه یا حتی نژاد بوده و اغلب در طی یک دوره رشد و نموی خاص در گیاه تولید میشوند و دارای عملکردهای اکولوژیکی مهم در گیاهان هستند. این دسته از ترکیبات در حفاظت گیاهان مقابل گیاهخواران و عوامل بیماریزای میکروبی، بهعنوان جذب گردهافشانها و جانوران منتشرکنندهی بذر، رقابت گیاه با گیاه و همزیستی گیاه با میکروب نقش دارند. متابولیتهای ثانویه بهعنوان دارو، علفکشهای زیستی، عوامل طعمدهنده، رنگهای طبیعی، سمها، مواد توهمزا (مانند کوکائین، هروئین و مورفین( و عطرها برای استفاده در حوزهی زیستفناوری موردتوجه قرارگرفتهاند...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74977.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74977_0ef6d4e8b336582f27611d8c8fd8ef60.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
منتشر کن یا نابود شو؛ بازی در نقش ماشین چاپ مقالات
62
66
FA
امین
صادقی
دانشجوی کارشناسی ;ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
amin.sadeghi@ut.ac.ir
دو خیاط به شهری وارد شدند و پادشاه را فریفتند که ما در فن خیاطی استادیم و بهترین لباسها را میدوزیم و فقط حلالزادهها میتوانند آن را ببینند. پادشاه برای دوخت این لباس مقادیر هنگفت طلا و نقره اختصاص داد و خیاطان با استفاده از آن کارگاهی دایر کردند و بدون اینکه پارچه مصرف کنند، دستهای خود را در هوا تکان میدانند. روزی نخستوزیر از طرف پادشاه به کارگاه فرستاده شد و از ترس اینکه مبادا دیگران بگویند حلالزاده نیست، لب به تحسین از هنر خیاطان گشود. مأموران عالیرتبه دیگر نیز بهتدریج از کارگاه دیدن کرده و این حقیقت تلخ که لباسی در کار نیست را افشا نمیکردند...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74978.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74978_e7f2057fc7e18384d6ac40c17ca05fd0.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
اولین دوره آموزشی مدیران کنترل کیفیت محصولات کشاورزی
67
67
FA
امید
اتقیا
دانشجوی دکتری بیماری‏شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
omidatghia@ut.ac.ir
اولین دورهی آموزشی "تربیت مدیران کنترل کیفی محصولات کشاورزی" ویژه مسئولین و کارشناسان کلینیکهای گیاهپزشکی، کارشناسان آزمایشگاههای خاک و آب و فارغالتحصیلان کشاورزی به تاریخ چهار الی شش اسفندماه سال 1397 در محل مجتمع آموزش عالی امام خمینی کرج برگزار شد.
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74979.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74979_d88dab36cec5f6cc0742c6d74a30d520.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
تازههای پژوهش در دنیای گیاهپزشکی
68
71
FA
مینا
حجازی
سردبیر نشریه گیاه پزشک
mina.hejazi1@ut.ac.ir
فرشته
کرمی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
fereshteh.karami@ut.ac.ir
گروهی از دانشمندان دانشگاه Toledo، جزئیات جدیدی از ارتباط نزدیکبین حشرات و گیاهان در فرآیند تولید گال کشف کردند و دریچهی تازهای را در حفاظت درختان مو از یک آفت مهم کشاورزی در سراسر جهان گشودند. شته فیلوکسرای مو (<em>Daktulosphaira vitifoliae</em>) باعث به وجود آمدن گال بر روی ریشه و سطح زیرین برگهای انگور میشود. گال یک اندام گیاهی کوچک است که میتواند شبیه زگیل، گل یا میوه باشد و یک مکان محافظتشده را برای تغذیه و تکثیر حشرات فراهم میکند. گالها با ایجاد اختلال در جذب ترکیبات موردنیاز گیاه و نیز مسیر فتوسنتزی، به درخت انگور آسیب میرسانند و تولید محصول آن را کاهش میدهند. شته فیلوکسرای مو با تخمگذاری، ژنهای مسئول تولیدمثل گیاه را در جهت ایجاد گال هدایت میکند. بسیاری از گالها مشابه گل یا میوههای گیاه هستند که گفته میشود عناصر توسعه تولیدمثل ممکن است در این فرایند درگیر باشند...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74980.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74980_bc3ea451acdd35ccfd4ba10d76182d99.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
اخبار انجمن علمی _ دانشجویی گیاهپزشکی
72
73
FA
فرشته
کرمی
دانشجوی کارشناسی; ارشد بیماری شناسی گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
fereshteh.karami@ut.ac.ir
این کارگاه با حضور دکتر آرش جوانمرد (عضو هیئتعلمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز) و با همکاری انجمن علمی-دانشجویی گروه گیاهپزشکی و علوم دامی، بهمنظور آشنایی با نگارش مقالات انگلیسی بر اساس اصول ISI ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی تمام رشتههای پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد...
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74981.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74981_62ed8b140b7ebdb0ebc2f619f9ab6a02.pdf
انجمن علمی دانشجویی گیاهپزشکی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
علمی-ترویجی گیاه پزشک
2821-0875
2821-0883
20
2
2019
03
21
عکاسی از زاویه دوربین گیاهپزشک
74
74
FA
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74982.html
https://giahpezeshksj.ut.ac.ir/article_74982_9702659ecc46a87a20cd207dec018bd1.pdf